Хасково

„Ноктюрно“ пое към папата с „Вива ла музика“ и „Многая лета“

Хор На Международен хоров конкурс „Рим 2009“ замина днес хасковският хор „Ноктюрно“. За късмет и настроение преди дългия път хористите изпяха „Вива ла музика“ и „Многая лета“. „И друг път сме участвали в международни конкурси, но за пръв път се явяваме в категория за негърско църковно пеене „спиричуъл“„, каза ръководителят на хора Боян Боев.

По време на престоя си в Италия хор „Ноктюрно“ ще пее за папа Бенедикт ХVІ кантата под съпровод на орган в базиликата „Св. Петър“. В програмата на междунаровдния форум е предвидено нашите момичета да участват в гала концерт с още четири хора, похвали се Боян Боев. Международният хоров конкурс „Рим 2009“, в който участие ще вземат над 15000 изпълнители, се организира от фондациите „Музика сакра“ и „Музика Мунди“.

Светлана Фотева

Светлана Фотева

Най-новият член на „Ноктюрно“ е Светлана Фотева. Тя е част от хора от септември миналата година. Пред Haskovo.info Светлана сподели, че е много развълнувана, защото това е първото турне, в което участва. Заминава с желание и се надява да се върнат с награда.

Светлана е учителка, никога не се е занимавала професионално с музика, но я обича. Желанието й да стане част от хор „Ноктюрно“ е провокирано от многото успехи, сред които 9 първи места на международни конкурси. „Впечатлена съм от високото ниво на хора и професионализма, с който Боян Боев го ръководи. Срещнах го един ден и го попитах дали имат нужда от нови хористи и той ме прие“, разказа Светлана. Въпреки дългия път, на който тръгват днес и непосредствената им изява след пристигането им в Италия, тя е убедена, че ще се представят добре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button