Хасково

„Китна Тракия“ и 35 читалища в областта с държавна субсидия

Китна ТракияТрадиционният фолклорен събор „Китна Тракия пее и танцува“ и фестивалът на арменската хорова песен са двете събития в Хасково, включени в националния културен календар на министерството, които ще получат допълнителна субсидия.Общо 71 са проявите в страната, които ще бъдат подпомогнати финансово, за да продължат да съществуват. Средствата са целеви и ще бъдат преведени в бюджетите на общините-организатори.  

35 читалища от Хасковска област ще получат субсидия от държавата на базата на подадените от тях проекти за текущ ремонт, набавяне на книги, периодични издания и компютърна техника. Шест са културните средища в областния град, които са одобрени за помощта. Сред тях е и най-старото хасковско читалище „Заря“,на което ще бъдат отпуснати средства за ремонт и художествено-творческа дейност.

Близо 2 300 читалища в цялата страна са кандидатствали с проекти пред културното министерство. От тях са одобрени 925, които ще получат от бюджета общо 3 милиона лева, съобщиха от ведомството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button