Хасково

70 души на ден проверяват здравните си осигуровки

НАП - ХасковоСредно по 70 души на ден проверяват здравния си статус в НАП-Хасково. Повишеният интерес към здравните осигуровки е от началото на летния сезон и се дължи на завърналите се от чужбина студенти и работещи. За да могат да ползват безплатни медицински и стоматологични услуги докато са в България, е необходимо да възстановят здравните си права.

Студентите редовно обучение на възраст до 26 години е достатъчно да представят в НАП удостоверение от чуждия университет, че са редовно учащи там. Работещите в държави от Европейския съюз също трябва да удостоверят с документ от работодателя си, че са били здравно осигурявани навън

10 055 клиенти е обслужила Националната агенция за приходи в Хасково през месец юни. 1438 от тях са се консултирали за здравния си статус. Проверката на здравни осигуровки може да стане както на гише, така и на информационния терминал, който е инсталиран в салона за клиенти в НАП-Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button