Хасково

Собствениците на 7 сгради в Хасково не са си оправили фасадите

Сградата на магазин Марса

Мазилката на магазин Марса рухна още през февруари миналата година

Собствениците на Автошколата, сградата между зала „Дружба“ и реката, магазин „Марса“ и административната сграда на „Марса“ на пл. „Свобода“, както и още няколко малки сгради не са изпълнили заповедта на кмета на Хасково Георги Иванов да оправят фасадите си и да отстранят останалите проблеми по зданията.

Четирима собственици са подали възражения, че не са съгласни с констатациите направени от общинската комисия. Други шест изцяло са се съобразили с предписанията и са оправили нередностите по сградите, съобщи за Haskovo.info пресаташето на общината Бояна Тодорова.

Haskovo.info припомня, че в края на февруари със заповед на кмета Георги Иванов бе назначена комисия, която констатира, че в Хасково има 18 обекта с проблемни фасади. На собствениците им бяха изпратени писма с предписания до края на юни нередностите да бъдат отстранени.

В началото на юли нова проверка установи, че 7 от собствениците не са предприели нищо за превеждане на имотите си в изряден вид. Издадена е нова заповед на градоначалника, с която им се дава срок до края на август да отстранят нарушенията по целостта на сградите. Ако това не стане те ще бъдат глобени според Закона за устройство на територията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
fgdsfg
fgdsfg
24.07.2009 8:43 8:43

…да отстранят останалите проблемите по зданията.

…им бяха изпатени писма…

Back to top button