Регион

6 пожарни и военна техника гасят голям пожар в Харманлийско

ПожарГолям пожар гори между харманлийските села Черна могила и Лешниково. Първоначално огънят е избухнал в треви и храсти, но впоследствие е обхванал и  близката широколистна гора. Веднага след получаването на сигнала за инцидента в събота преди обяд на място е изпратена една пожарна, която обаче не е могла да овладее пламъците.

Огнеборците са поискали помощ от участъка в Маджарово и противопожарната служба в Любимец. По последни данни пламъците са обхванали между 2000 и 2500 декара площ. Пожарът в широколистната гора е низов, без материални загуби, уточниха от хасковската противопожарна служба.

Шест пожарни от Хасково, Харманли и Маджарово, 3 водоноски и трактор с гребло са изпратени да гасят огъня. Правят се просеки за овладяването на стихията.

Снощи в 21 часа новият областен управител на Хасково Румен Данев е разпоредил в потушаването на пожара да се включи и армията. Тази сутрин за района на бедствието са заминали тежки машини. Мобилизирани са два камиона с войници и линейка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button