Хасково

Кризата удари общинския бюджет, не се търсят терени

Община ХасковоБлизо 30 милиона лева са приходите в бюджета на община Хасково през първото полугодие. Това е с над 4 милиона по-малко в сравнение със същия период на миналата година, сочи докладна записка на кмета Георги Иванов до местния Общински съвет.

В документа се подчертава, че през шестте месеца на 2009-та финансовата дейност на общината се е осъществявала в условията на криза. Следствие от нея са силно заниженото търсене на терени и общинска собственост, както и на общински услуги, за които се плащат такси.

Положението на общината се утежнява и от факта, че тя сама финансира няколко спечелени проекта по оперативните програми на ЕС, средствата по които ще получи със закъснение от 4-6 и повече месеци, посочва в докладната си кметът.

Над 71 милиона лева е размерът на общинския бюджет за тази година, който бе гласуван през март от местния парламент. Просрочените задължения до края на юни са около 4 милиона и 300 хиляди лева, като повечето от тях са за изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа и построяването на жилища за социално слаби в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
anna
anna
23.08.2009 14:18 14:18

Jalkoto e 4e nqkoi ulici sa po-zle i ot selskite. Minalata godina asfaltiraha ul. „Izvor“ do polovonata i 6tqha da q dovyr6vat „drugata sedmica“, no za koq druga sedmica ne se razbra, 6toto taz druga sedmica taka i taz godina o6te ne e do6la! Dokoga??? Koq po-to4no uli4na mreja opavqt? ❓ ❗ 🙄

Back to top button