Хасково

С „Моята книжка за Хасково“ деца си честитиха празника на града

Тонка КойчеваСтатуята „Св. Богородица“, хасковския театър, сградата на общината, новия мост на бул. „Освобождение“, зоопарка и алеята на Кенана – това са само част от забележителностите на Хасково, които малчугани от три детски градини нарисуваха в книжка.

Изданието, което носи името „Моята книжка за Хасково“ бе представено официално днес по случай Деня на града.  В книжката малчуганите на възраст от 4 до 6 години разказват в стихотворна форма кои са любимите им места в града, където обичат да  лудуват на воля.

Обичам Хасково, защото съм роден тук, обичам Хасково, защото тук са моите родители и приятели„, са написали малките на страниците на своето творение, изпълнено със спомени за весели игри, танци и детски мечти за бъдещето.

Христо Колев

Христо Колев

С трудната задача да нарисува монумента „Св. Богородица“ се е справил 6-годишният Христо Колев от ОДЗ „Ян Бибиян“. „Обичам всички места и паркове в Хасково, най-вече Кенана“, сподели пред Haskovo.info малкия художник и колкото и да се чуди не можа да се сети за нещо, което не му харесва в родния град.

На представянето на книжката в зала „Хасково“ днес присъстваха председателят на Общинския съвет Делян Делчев, заместник–кметът Татяна Димитрова, директорът на РБ „Христо Смирненски“ Тонка Койчева, културни дейци и общественици.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button