Хасково

3 деца са загинали при катастрофи от началото на годината в Хасково

В края на август 6-годишно дете загина при катастрофа край Харманли

В края на август 6-годишно дете загина при катастрофа край Харманли

3 деца са загинали, а 14 са пострадали при катастрофи от началото на годината до сега в област Хасково, съобщават от полицията. За същия период на миналата година пострадалите малчугани са 20, загинали на пътя няма. 

Основната причина за трагичните инциденти на пътя е несъобразената скорост. Немалък процент от децата са пострадали като неправоспособни водачи на велосипеди, мотопеди и автомобили, възползвали се от либералното отношение или непредпазливостта на собствениците на превозните средства. Една четвърт от пострадалите деца са пешеходци и те са главно ученици в начален етап. 

Това е причината от утре до 30 септември в Хасково да стартира традиционната акция под надслов „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Пътните полицаи препоръчват майките и бащите на най-малките ученици да използват първите дни на учебната година, за да припомнят на децата си правилата за безопасно движение на пешеходците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button