Хасково

Откриха новите социални жилища, няма да се продават

Георги Иванов и Румен Данев

Георги Иванов и Румен Данев

76 нови социални жилища бяха открити в Хасково днес. Четирите блокчета на ул. „Георги Кирков“ са построени от общината със собствени средства. Предстои да бъде завършена и последната от общо петте сгради в комплекса. Инвестицията е над 7 милиона лева. Общата разгърната площ на блокчетата е 8 200 кв.м.

Лентата на четирите блокчета беше прерязана от кмета Георги Иванов и областния управител Румен Данев. Неотложни ангажименти възпрепятстваха министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов да присъства на откриването.

Мария и Орхан

Мария и Орхан

Семействата, които ще живеят в блокчетата са избрани по строги критерии, коментира пред Haskovo.info Георги Иванов. Той заяви, че ще има назначен управител на комплекса, който ще следи дали се пази и ще се налагат санкции на лошите стопани. Апартаментите няма да се продават, категоричен бе градоначалникът.

Сред бъдещите наематели на социалните жилища е семейството на Мария и Орхан. Тя е в майчинство, а той – безработен. Имат две деца – на 2 годинки и на 6 месеца. Досега са живели в мазе. Днес Мария видя за първи път новото си жилище и се разплака от вълнение. Тя сподели пред Haskovo.info, че никога не живяла в подобни условия и се надява, че много други хора в нейното положение ще бъдат зарадвани с такъв дом.

 Социалният комплекс  Социалните жилища

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dora
dora
10.09.2009 15:07 15:07

Видяхме какви социално слаби семейства настанихте. Защо показвате само 2-3 социално слаби семейства покажете и тези които имат бизнес и пак са настанени в тези жилища. А много хора с удостоверения бяха одрязани затова че не са дали рушвет на Кмета, Нуршен Малкоч или Недялка Митишева.

Господинов
Господинов
10.09.2009 15:18 15:18

Навярно по същия строг критерий както тези на Червена стена,Защо не побликуват имената на всички настанени в сайта на общината и на дъската пред нея,да видят всички кои кои е,но НЕ и този път „ПРОЗРАЧНИЯ“ КМЕТ се ослуша.

Коментари
Коментари
10.09.2009 15:38 15:38

Пак почнахте с коментарите с празни приказки. Ако имате информация за настанени семейства, които не са социално слаби и имат бизнес моля назовете ги.

koi
koi
10.09.2009 16:55 16:55

Тази Мария която е на снимката,аз лицхно я познавам.Незнам колко е социално слаба,но във продължение на 2-3 години не излизаше от Бинго-Елит,дали един социално слаб би стоят там без пари..

Анонимен
Анонимен
10.09.2009 18:35 18:35

abe vie druga rabota nqmateli si 4e samo pluete kmeta koga sme imali takav kmet. nemojem da si poznaem grada neblagodarnici .

gost
gost
10.09.2009 18:52 18:52

сина на недялка митишева бе настанен в къща на червена стена, също така и сина на Станка Трендафилова – и двете служителки в Дирекция „Общинска собственост“.други служителки на въпросната дирекция, които ще получат апартаменти на георги кирков са Ивелина Милева, Галина Делчева,Донка Войникова.

Пехливанова
Пехливанова
19.09.2009 17:43 17:43

Подкрепям написаното от Дора тъй като съм наистина
социално слаба и самотна майка и живея 30 години на свободен наем в града и не мога да се уредя с общинско жилище тъй като нямам познати влиятелни личности . Чест и почитания на Кмета , но жилищата се раздават абсолютно неправомерно до кога ще чакам и аз не знам 🙁 но за съжаление корупцията и шуробаджанащината са винаги с предимство ! 😉 😉

otrqzana
otrqzana
21.09.2009 0:55 0:55

Razdat se jili6ta na hora koito nqmat nujda a hora koito imat naistina nujda bqhme otrqzani za6ton li 😡 za6to nqmame poznati kato uvajaemata malko4 a pak domoopraviltelkite se razpolagat sqka6 sa tqhna sobstvenost na blizki na bratov4etki i dr. neka nqkoi den moje da ni dadat za sega nqma i trqbva da 4akame tova e otgovora na horata s po edno dete sqka6 niq nqmame nujda kade spravedlivosta v tozi grad

Back to top button