Хасково

Полицаи ще охраняват кръстовищата около училищата

КАТТрадиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ започна днес. В дните до 30 септември полицаи ще осъществяват засилен контрол в районите на училищата в часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия, съобщават от МВР Хасково.

Органите на реда ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на пешеходни пътеки, ще контролират правилното пресичане и ще осигуряват безопасност на децата и техните придружители.

Засиленото полицейско присъствие в районите на най-рисковите кръстовища край училищата ще продължи през цялата учебна 2009/2010 г. През първите месеци от учебната година полицейски служители ще посетят училищата и ще разговарят с децата и родителите по проблемите на безопасността на движението.

Сектор Пътна полиция апелира към водачите на моторни превозни средства на 15 септември да управляват с включени къси светлини и по този начин да покажат своята съпричастност към безопасността на децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button