Хасково

Катаджиите следят изкъсо в акция за колани

ПроверкаАкция под надслов „Да спасим 300 човешки живота! Да поставим предпазните колани!“ стартира в Хасково. От днес до 10 ноември полицейските служители ще осъществяват засилени проверки на водачите и пътниците в автомобилите и ще им разясняват предпазващия ефект на обезопасителните колани и системите за превозване на деца в автомобилите

Служителите ще налагат санкции на всички водачи и пътници, които не са си сложили колана. Според статистиката колани използват 85% от водачите и пътниците на предни седалки при пътувания извън населените места и от около 65% – в населени места. 

За съжаление, въпреки разпоредбите на Закона за движението по пътищата, тези предпазни средства почти не се използват от пътуващите на задните седалки в автомобилите, в резултат на което ежедневно загиват и биват тежко наранявани хора, пътуващи без поставен обезопасителен колан. За първите 9 месеца на годината в област Хасково при катастрофи са загинали 25 души. Ранените са 131.

От пътна полиция напомнят, че ако ви хванат без колан в колата ще ви глобят с 50 лева. Освен паричната санкция, на водачите извършили това нарушение се отнемат 8 контролни точки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button