Хасково

Ваксинират безплатно против грип диабетоболните

Ваксиниране150 диабетоболни в Хасково ще бъдат ваксинирани против грип безплатно. Ваксините са предоставени от Българска асоциация „Диабет“ по повод 14 ноември – Световния ден за борба срещу диабета, каза за Haskovo.info председателят на Съюза на диабетоболните Петър Дялков.

Вчера бяха ваксинирани 110 човека. Днес се очаква останалите 40 противогрипни ваксини да бъдат поставени на членове на съюза. 

Петър Дялков поясни, че манипулацията се извършва в новия офис на организацията, който се намира на ул. „Генерал Карцов“ 3. Там вече работи кабинет, в който всеки четвъртък медицинско лице оказва помощ и преглежда нуждаещите се.

Дни преди да бъдат поставени противогрипните ваксини хасковските диабетоболни получиха за пореден път насоки за здравословно хранене. Гост – лектор на местната организация бе специалист от София, допълни Петър Дялков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button