Хасково

Център за деца с неврологични заболявания до 3 години отваря врати в Хасково

РемонтДневен център за деца с неврологични заболявания ще заработи в Дома за медико-социални грижи за деца в Хасково, съобщи за Haskovo.info директорът на институцията д-р Кирил Гузгунов. В момента тече ремонтът на помещенията на третия етаж, където ще се помещава дневния център.

В него за рехабилитация ще бъдат приемани деца от 0 до 3 години. „Няма да бъдат назначавани нови хора. Ще се използват специалистите от Дома за медико-социални грижи“, каза д-р Гузгунов.

В дневния център има лекари, педагози и медицински сестри. Ще има и специална приемна, където родителите ще могат да изчакат децата си.

Ремонтът на помещенията е на стойност 6-7 хиляди. Всички средства са осигурени от дарители. Първоначално центърът ще заработи с 10 деца. Рехабилитацията там ще е безплатна. За да се възползват от услугата обаче родителите ще трябва да получат насочващ талон от Дирекция „Социално подпомагане“, допълни Кирил Гузгунов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button