Хасково

Контейнерите за смет димят, от 15-ти слагат съдове за пепел

Контейнери и съдове за пепелПървият студ скова Хасково и повечето комини запушиха. Голяма част от металните контейнери за смет по градските улици също димят. Причината е, че недобросъвестни граждани изхвърлят в тях пепел с жар, а тя поврежда контейнерите.

Проверка на Haskovo.info установи, че след 15 ноември ще бъдат поставени специални съдове за пепел. „Наблюдението ни от минали години показва, че като ги сложим по-рано, хората ги пълнят с битови отпадъци„, коментира регионалният управител на „ТИТАН – АС“ Яна Маринова.

Тя допълни, че на територията на Хасково има 1270 метални контейнери за смет. През миналата зима 45% от тях са били обгорели заради изхвърляната в тях жар, а близо 80 са останали направо без дъно и вече не могат да се ползват, съобщиха от сметосъбиращата фирма.

В рамките на една седмица след средата на ноември на различни места в града ще бъдат поставени съдовете за пепел. Призивът към гражданите е да ги използват само по предназначение, тъй като стойността на един метален контейнер тип „бобър“ е около 430 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bg
bg
03.11.2009 12:57 12:57

selqni.kolko trqbva da si prost da ne si naqsno che kato zapalish konteinera voni otvratitelno i ne stava za nishto.selski mantalitet

Back to top button