Хасково

Гьолове и просяци на път за гробищата на Задушница в Хасково

Стотици хора се събраха на гробищата на ЗадушницаОгромни гьолове и просяци посрещаха пристигащите на Кенанските гробища хора днес за Задушница. От страната на алеята както обикновено бяха насядали мургави млади жени, някои от които с деца на ръце. От страната на „Куба“ пък пътят както обикновено през есента бе блокиран от огромни локви и тонове кал.

Улицата пред „пловдивските“ гробища днес се бе превърнала в цветен пазар. Както обикновено на такива празници случайни баби и дядовци и професионални цветари пласираха продукцията си на близките на починалите.

Стотици хора се събраха на гробищата на ЗадушницаИ в двата гробищни парка днес се събраха стотици хасковлии. Въпреки обявената национална грипна епидемия, те не се притесняваха, че могат да се заразят с вирус.

Архангелова задушница е една от трите големи, които се отбелязват от християните всяка година. Наричана е още мъжка и е в събота преди 8 ноември. Отдава се почит към паметта на мъртвите и признателност към загиналите офицери и войници.

 

Мургави жени посрещаха от едната страна на гробищата

Мургави жени посрещаха от едната страна на гробищата
 

От другия край имаше огромни локви и тонове кал

От другия край имаше огромни локви и тонове кал
 Цветният пазар на гробищата  Калта е трудно препядствие
 Стотици хора се събраха на гробищата за Задушница  Стотици хора се събраха на гробищата за Задушница

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
viki
viki
08.11.2009 13:17 13:17

А защо хората трябва да газят калта? Защото няма асфалт. А защо няма асфалт? ……..

viki
viki
08.11.2009 13:19 13:19

И нали полицията щеше да ни брани от мургавите досади…

Back to top button