Хасково

Д-р Тодор Пандов е новият управител на МБАЛ – Хасково

Д-р Тодор Пандов

Д-р Тодор Пандов

Д-р Тодор Пандов е новият управител на МБАЛ – Хасково. Това стана ясно след провелото се днес Общо събрание на акционерите на болницата.

Д-р Пандов е специалист вътрешни болести, кардиология, ревматология и ехографска диагностика, има и специалност „Здравен мениджмънт“. До сега той бе началник на Медико-диагностичния блок на многопрофилната болница.

Старите членове на борда са освободени. На тяхно място освен д-р Тодор Пандов са избрани двама нови. Това са директорът на РИОКОЗ – София д-р Михаил Попов, който е представителят на министерството в борда на директорите и икономистът Вълчо Кирков, който над 20 години е работил в Държавен финансов контрол.

На днешното събрание на акционерите на болницата не присъства досегашният шеф на здравното заведение д-р Димитър Шопов. „Ако желае той може да остане да работи в болницата като лекар“, каза за Haskovo.info д-р Тодор Пандов. Новият директор коментира, че тепърва ще се запознае подборно със състоянието на МБАЛ Хасково и ще прецени какви промени са нужни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vassil
vassil
11.11.2009 8:42 8:42

Управител на ЕООД или ООД не знам как точно се води болницата не може да бъде човек който не разбира от парични потоци и финансови баланси на една фирма. Все пак той е доктор и цял живот се е занимавал да преглежда пациенти.
Колко успешни предприятия е ръководил този доктор?
Колко пъти е присъствал на някакъв стокова или финансова борса? Разбира ли от емисии и облигации? Ами от къса продажба, маржин покупка…..?

Анонимен
Анонимен
11.11.2009 11:17 11:17

А този който разбира от движение на паричните потоци разбира ли от това с което всъщност се занимава болницата-това е нелепо изка зване. 🙄

vassil
vassil
11.11.2009 14:39 14:39

[quote=Гост]А този който разбира от движение на паричните потоци разбира ли от това с което всъщност се занимава болницата-това е нелепо изка зване. :roll:[/quote]

Нали избират Управител на болницата, а не доктор?
Че то ако управителя на МБАЛ-Хасково ЕООД не разбира от парични потоци, кой тогава да разбира? Как ще следи разплащанията и доставките и как ще знае кога и на коя дата дължи пари на някой или някой му дължи пари? И как да си направи баланса на ООД за да излиза всичко точно накрая. Нали ще прави Бизнес план за развитие на Болницата. Нали ще трябва в него да предвиди паричните потоци за 10 години напред или за 5. Нали той ще управлява болницата няма да лекува. Управителя на болницата трябва да е Икономист или да има поне 5 години управленски опит на поне 100 души.

vassil
vassil
11.11.2009 14:47 14:47

България ще се оправи когато всеки работи по специалността си и не се меси във професиатя на другия.
Доктора трябва да лекува.
Музиканта трябва да свири.
Мениджъра да управлява. за всичко се учи по 5 години и после се гони професионален опит.
А ние говорим за управител на ЕООД, а не за главен лекар на болницата.
На управителя не му е работа да лекува, неговата работа е да намира ръководи фирмата и да намира парични потоци за да съществува фирмата и да работи. Неговата работа е да намери най добрите доктори в България да работят за фирмата и да влазят много пари.
Негова работа е да намери най добрата техника и да осигури нейното финансиране и закупуване със разпределяне на паричните потоци така щото да не псотрада добрия доктор и да наупсне.

Back to top button