Регион

Долината на Арда става все по-привлекателна за лешоядите

ЛешоядДолината на река Арда става все по-привлекателна за белоглавите лешояди. Това показват резултатите от преброяването на редките птици, направено миналата седмица от Българското дружество за защита на птиците

45-те човека, които са извършили проучването, са преброили 95 белоглави лешояда. От тях 65 са възрастни, 14 – неполово съзрели и 3 – новоизлюпени през тази година. На 13 от птиците специалистите орнитолози не са успели да изчислят точната възраст

Преброяването е част от проекта „Опазване на лешоядите в източните Родопи“. Наблюдавани са всички по-големи скали между язовирите „Кърджали“ и „Ивайловград“.

Тази година двойките лешояди, загнездили се в долината на река Арда, са 48, което е с пет повече от миналата година. Това показва, че тази местност е комфортна за тях, коментират от Българското дружество за защита на птиците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button