Хасково

„Ударно звено“ ще събира неплатените навреме местни данъци и такси

Димо МариновУдарно звено, чрез което общината ще изпълнява ролята си на публичен изпълнител, ще бъде сформирано в Хасково, съобщи директорът на дирекция „Общински приходи“ Димо Маринов. Какви хора ще работят в новата структура ще стане ясно до края на годината. Предложението на Маринов е да бъде сформиран екип от специалисти по финанси

Ударното звено ще има право да налага възбрани на имоти и да запорира банкови сметки. Тези права на общините са записани в Закона за местните данъци и такси. Досега общината имаше право да изпраща само покана за доброволно изпълнение. С новите промени в закона й се вменяват права на публични изпълнители, което ще ускори процедурата по събиране на просрочените задължения на гражданите към общинската хазна, уточни Димо Маринов. Той допълни, че дирекция „Общински приходи“ ще продължи да работи и занапред и с частни съдия изпълнители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
03.12.2009 19:20 19:20

Ще вземат докъто на някои завалия дето няма хляб да даде на децата си му писне и вземе да заколи някои наглец дето е влязъл в къщата му да му взима нещо.И после пак ще има ама какво стана,ама защо така,ама как така,ама ние много съжаляваме че така стана.Малко се съобразяваите с положението на хората в тая керлива държава.Не може само да взема тая държава без да дава.И тая нашата община не се наяде с тоя кмет.Вода, данъци и какво ли не е наи скъпо в България.На какво основание?Да не би да сме наи хубавата община в България?

Back to top button