Хасково

С концерт отбелязаха Международния ден на инвалидите

Групата за народни песни и танци към клуба на инвалидите в Хасково

Групата за народни песни и танци към клуба на инвалидите в Хасково

Концерт по повод Международния ден на хората с увреждания изнесоха членовете на Съюзите на инвалидите, глухите, слепите и диабетоболните в Хасково. Празникът, който продължи два часа, се проведе в голямата зала на ДКТ „Иван Димов“.

Преди началото на концертната програма в препълнения салон бяха прочетени поздравителни адреси от името на областния управител на Хасково Румен Данев и кмета Георги Иванов.

Първа на сцената излезе групата за народни песни и танци към клуба на инвалидите в Хасково. Последваха ги Валери Грозев с пантомимичния етюд „Голф“ и фолклорна група „Хасковски бисери“ към Съюза на слепите.

Гости на събитието бяха заместник-областният управител Николай Нанев, заместник-кметът на община Хасково Татяна Димитрова и временно изпълняващата длъжността директор на общинска дирекция „Социално подпомагане“ Зара Костадинова

Международният ден на хората с увреждания е обявен с резолюция на ООН през 1992 година по предложение на Русия. 

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button