Хасково

Приходите от данъка върху придобитото имущество наполовина

ПариПриходите от местни данъци и такси в общинската хазна няма да могат да достигнат стойностите от миналата година, съобщи днес директорът на дирекция „Общински приходи“ Димо Маринов

Повече пари в сравнение с 2008 година са постъпили от данъка върху превозните средства, тъй като се е увеличил броя на новорегистрираните коли в общината, обясни Маринов. 34% ръст има и при данъка върху недвижимите имоти и 20% при такса битови отпадъци. Това се дължи най-вече на по-високата данъчна основа, на работата на частите съдия изпълнители и не на последно място на сигналите от граждани.

Почти без промяна е събираемостта на патента. Наполовина в сравнение с 2008 година обаче е събираемостта на данъка върху придобитото имущество. Постъпленията в общинската хазна са с 55% по-малко от миналата година. Това се дължи на кризата, бе категоричен Димо Маринов.

По думите му данъкът върху преводните средства и такса битови отпадъци няма да се променя през следващата година. Предвижда се обаче данък придобиване да се увеличи. Уточнението Димо Маринов направи по повод промените в Закона за местните данъци и такси, според които границите на налога са променени.

Шефът на дирекция „Общински приходи“ припомни на хасковските фирми, че до края на юни 2010 година трябва да предекларират недвижимте си имоти, защото облагането им вече ще става на база по-високата ставка от данъчната оценка на имота и отчетната стойност. Целта е да се предотврати укриване на данъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
08.12.2009 15:46 15:46

[color=black][/color][size=medium][/size] 😆

гражданин
гражданин
08.12.2009 15:56 15:56

бат димо е на 66 г, отдавна трябваше да е на улицата но е кметско мекере ,дайте да му подарим за коледа памперси българската коледа

Back to top button