Хасково

Над 23 000 лева санкции наложи през ноември екоинспекцията

Екология23 277 лева е общият размер на санкциите наложени от експерти на регионалната екоинспекция през ноември, съобщиха за Haskovo.info от там. Най-голямата глоба от 17 678 лева е за дружество, регистрирано в град Свиленград с предмет на дейност производство и търговия на замразени хранителни продукти. Това е двойният размер на незаплащана от 2004 година към момента такса за опаковки.

2 000 лева е глобата на едноличен търговец от град Харманли за неизпълнение на дадени му с предписание мерки. Фирмата за производтво и търговия на дамско бельо и трикотажни изделия е проверявана за изпълнение на задълженията по наредбата за опаковки и отпадъците от тях.

След засилени проверки на РИОСВ – Хасково на производители на вина в региона са наложени глоби на три винарски изби. С по 500 лева са глобени две от избите. Едната от тях все още няма изградено пречиствателно съоръжение за отпадни води. Втората не поддържа наличното в технологично състояние, което да позволява нормална работа и пречистване на отпадните води. 

Същото нарушение е констатирано и в завод за производство на растителни масла в град Харманли. Дружеството също има наложена санкция в размер от 500 лева. За неспазване на индивидуалните емисионни ограничения посочени в разрешителното за заустване на отпадни води в повърхностен воден обект с 1 000 лева е санкционирана и третата винарска изба в региона.

На две дружества от региона са наложени текущи месечни санкции. Едната е  на стойност 170 лева. Ферма за отглеждане на патици следва да заплаща по 779 лева на месец за това нарушение.

Събраната сума от наложени санкции в предходни периоди от РИОСВ – Хасково през ноември е 30 635 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.12.2009 10:33 10:33

„sled zasileni proverki sa globeni 3 izbi“ hahahahahaaaaa leleleeee tiya sa se preumorili ot rabota!!!

Back to top button