Хасково

Все повече хора се жалват от комини и тор в РИОСВ

КоминНараснал е броят на неоснователните сигнали, които гражданите подават в регионалната екоинспекция в Хасково. За последните 6 месеца броят им е 9, а за цялата 2008 година – 7. 

Обикновено хората се жалват от димящи комини или изхвърлена близо до къщите им оборска тор, коментира пред Haskovo.info пресаташето на РИОСВ Мариана Вълчева.

През втората половина на тази година са постъпили общо 25 сигнала. Два от тях не са били от компетенцията на екоинспекцията. 

Образуваните  нерегламентирани сметища са най–честите поводи за проверка на екоинспекторите. Масово се забелязва, че въпреки забраните няма глобени лица за това нарушение от местните управи. На кметовете са дадени предписания незабавно да бъдат почистени замърсените площи и събраните отпадъци на бъдат депонирани на определените за тази цел места.

Сред постоянно постъпващите сигнали в регионалната екоинспекция са и такива за замърсяване на дерета и реки от изтичането или изхвърлянето в тях на оборска тор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ivon
Ivon
11.12.2009 14:02 14:02

Кой ще разясни на хората каде е необходимо да се жалват? За да не ви притесняват с „неоснователни“ оплаквания, помислете как да разберат TE (хората) каде е редно да се жалват.
Времето на прехвърляне на „топката“ от едни на други МИНА…Действувайте!
Иначе ще си помислим, че ВИЕ Господа Институции се жалвате от същите тези хора, които ви плащат заплатите.

Action!!!

абе госпожо вълчева
абе госпожо вълчева
11.12.2009 14:35 14:35

що не си го кажете направо – не ни звънете повече, че ни създавате работа! как въобще може да се оплаквате от някакви си 9 сигнала!

още нещо
още нещо
11.12.2009 14:38 14:38

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2632631 ей на това се казва голям брой сигнали

Back to top button