Хасково

5-ма футболисти от „А“ Професионална футболна група проверява НАП-Хасково

Пари5-ма футболисти, играещи в „А“ Професионална футболна група проверява НАП-Хасково. Те са част от списък с общо 261 състезатели в страната, чиито доходи ще бъдат инспектирани. Проверките се извършват по постоянен адрес на лицата и към момента обхващат 21 териториални дирекции на НАП, сред които и Хасково.

Инспекторите ще съпоставят притежаваното от футболистите имущество с декларираните пред НАП доходи. Информация за недвижимото имущество, притежаваните превозни средства и банкови авоари вече е поискана от отговорните институции. Ревизии ще бъдат възлагани само в случай, че се установят разминавания.

Проверките на доходите на футболисти са продължение на кампанията за ревизии на футболните клубове от преди няколко месеца, когато станаха известни данни за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство. Оказа се, че договорите с голяма част от състезателите са сключвани на минимална работна заплата и допълнително са подписвани анекси към трудовите договори, които не са били обявявани пред НАП. Ревизиите на НАП във футбола тогава засякоха 8 милиона лева укрити данъци и осигуровки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button