Регион

Самодейци от Свиленград гостуваха на българското читалище в Одрин

църквата "Св. Св. Константин и Елена"Самодейци от свиленградското читалище „Просвета“ гостуваха с коледна програма на българското читалище в Одрин.

Коледната традиция с песни и ритуали представи детската фолклорна група, а малки художници от школата по рисуване имаха възможност да творят в залата на църквата. Освен местните хора, публика на децата бяха туристите, посещаващи християнските забележителности.

Кметът на Свиленград Георги Манолов дари на читалището в Одрин сумата от 500 лева. Това е присъдената му от министъра на културата награда за неговия принос за създаване на българско читалище в Турция. Волята на дарителя е тези пари да отидат за развитие на читалищната дейност като залог за популяризиране  на българската култура и за съхранение на българщината. Мария Чакарък, ръководител на дейността в читалището в Одрин, обяви, че средствата ще бъдат използвани за създаване на читалищен хор. 

От община Свиленград припомнят, че културното средище в съседна Турция бе създадено към църквата „Св. Св. Константин и Елена“ преди една година и е филиал на Народно читалище „Просвета“ в Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button