Хасково

23 деца са осиновени в Хасково през годината, още 2 в процедура

Николета Колева23 са осиновяванията през 2009 година в региона, съобщи днес старши експертът към отдел „Закрила на детето“ в Хасково Николета Колева. В момента тече процедура за още 2 деца. Над 2 500 са семействата, които са се регистрирали в местния регистър и чакат за осиновяване.

Кандидат-родителите масово търсят здраво дете до 1 годинка. Най-голям шанс да бъдат осиновени имат децата до 2 години, каза Николета Колева и допълни, че е много е малък процентът на семействата, които искат дете над 4 години.

Приемните семейства в област Хасково са 6. В 5 от тях са настанени деца. Най-много приемни родители има в Димитровград – 4. Останалите са в Хасково и Минерални бани. През 2009 година за всяко настанено дете семействата са получили по 1 260 лева. 3 200 лева е еднократната помощ за превенция на изоставено дете.

Около 20 са семействата в областта, които са подали молби да си вземат обратно децата от домовете. Те ще бъдат отново проучени от социалните работници и ако не бъдат преценени като рискови в продължение на 6 месеца ще бъдат наблюдавани под лупа как се грижат за децата си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button