Хасково

Таксиметрови шофьори се канят „да режат глави“ в новогодишната нощ

Адриан РусковГоляма част от таксиметровите шофьори в Хасково ще работят в новогодишната нощ. На тях ще разчитат всички празнуващи, които се сетят посреднощ, че искат да отидат някъде, за да продължат там новогодишното веселие.

Тези купонджии съвсем не са малко, твърдят таксиметрови шофьори, които и преди са били на  работа на 31 декември. Въпреки че всяка фирма има своя постоянна тарифа, някои частници сами определят стойността за километър пробег и началната сума, от която започва таксуването на пътниците.  Таксиджиите обаче хитро премълчват какви точно ще бъдат „празничните тарифи“ за клиентите.

28-годишният Адриан Русков отскоро е шофьор в частна фирма за таксита. Разполага с две нови коли, с които изкарва прехраната си. Той категорично увери, че неговата фирма няма да увеличава тарифата си в новогодишната вечер. Адриан  споделя, че е имало и по-добри времена за превозваческия бизнес. „По коледните празници имахме доста работа, но сега преди Нова година се забелязва леко затишие, може би защото хората искат да спестят някой лев“, смята той.

„Срещу 1 януари е възможно и да не работя, понеже искам да бъда със семейството си поне в полунощ“, споделя още Адриан. Неговите колеги, които смятат да заработят някой лев отгоре точно на Нова година, ще излязат с колите си  малко след края на еуфорията и празничните фойерверки. „Не знам  дали ще има т.нар. „празнични тарифи“, но някои колеги са се заканили „да режат глави“„, твърди Адриан. Самият той ще бъде зад волана на таксито си още в първите дни на новата 2010-та.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kakakakaka
kakakakaka
31.12.2009 15:57 15:57

Този на снимката е крадец и разбоиник!Лежал е сума ти пъти в затвора.А вие искате да ви вози с таксито ли?И няма да ви измами ли? 😀

Анонимен
Анонимен
01.01.2010 17:50 17:50

ami da nyakoi mai ne si gledat rabotata ,tozi na snimkata v momenta nyama dokumenti za vodac ama si karka nai-spokoino i nikoi ne go proveryava 😡

Back to top button