Хасково

Случаите на морбили в хасковска област са вече 15

РИОКОЗНов случай на морбили е регистриран тази седмица в Тополовградско, съобщиха от РИОКОЗ – Хасково. Така заболелите в областта са вече 15. Всички те са дървосекачи от сливенско, изкарващи прехраната си в нашата област, каза директорът на дирекция „Надзор над заразните болести“ д-р Снежана Иванова

Специалистите призовават родителите да водят редовно децата си на имунизации, защото това е най-сигурната мярка за борба срещу инфекциозните заболявания. В областта има 45 453 души на възраст от 1 до 20 години, които подлежат на ваксинация. В тази връзка от РИОКОЗ – Хасково са изпратили заявка до Министерството на здравеопазването да бъдат изпратени допълнителни ваксини

Д-р Снежана Иванова припомни, че комбинирана ваксина морбили, паротити, рубеола е задължителна в България от 16 март 1992 година. По думите й по-възрастните хора между 40 и 50 години, които не са имунизирани, вече са преболедували това заболяване и имат изграден имунитет.

Днес в здравната инспекция се провежда съвещание по повод заболеваемостта от морбили в Тополовградско. На срещата са поканени да присъстват представители на Регионалната здравноосигурителна каса, Районния център по здравеопазване, Многопрофилната болница и Центъра за спешна помощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button