Хасково

Съдът отложи делото срещу Георги Иванов за 10 март

Розалина Апостолова и Георги ИвановСлед двучасово заседание днес Хасковският окръжен съд отложи за 10 март делото срещу кмета Георги Иванов по обвинение в безстопанственост. Адвокатът на градоначалника поиска да бъдат събрани нови доказателства чрез изискване на документи от община Хасково, както и да бъде изготвена икономическа експертиза и да бъде призован нов свидетел.

Става въпрос за същото искане, което защита е направила още по време на досъдебното производство, но то не бе уважено от прокуратурата. Ако бяха събрани тези доказателства тогава, вероятно въобще нямаше да влезем в зала, защото нямаше да има основание за това, заяви адвокат Розалина Апостолова.

Обвинението срещу Георги Иванов е, че умишлено е забавил изплащане на дължима сума на Билла като по този начин е ощетил общината с близо 113 000 лева лихви. Сумата преди това е преведена от Билла по предварителен договор за разчистване на терен за хипермаркет, от който обаче фирмата впоследствие се отказа.

Днес бяха разпитани трима свидетели и експерт. От показанията им стана ясно, че през цялото време докато са чакали парите си от компанията са водели преговори с община Хасково да им бъде предоставен друг терен за хипермаркет и по този начин да се прихванат задълженията. Това потвърди лично и управителят на Билла Венцислав Чолаков.

Ставаше въпрос за военните имоти, които общината така и не получи, за да може да ги използва, коментира кметът Георги Иванов. Имахме уверение от министър Близнаков и останалите министри и това беше една от основните причини за забавянето, каза Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
14.01.2010 15:14 15:14

ДРУГИ ТЕРЕНИ – ПРЕГОВОРИ СЕ ВОДЕЛИ – ВОЕННИ ИМОТИ.
Боже какви глупости чета.
Абе този кмет наистина ни мисли за глупаци.
Как може да се водят преговори за обезщетяване когато БИЛЛА го е осъдила да връща парите на всички инстанции.
БОЖЕ БОЖЕ БОЖЕ.

Хасковлия
Хасковлия
14.01.2010 15:15 15:15

Лихвите започват да текат след като съдът го е осъдил да връща парите.

Хасковлия
Хасковлия
14.01.2010 15:15 15:15

Значи те се съдят в съда и си пият кафето и си правят бизнеса

Хасковлия
Хасковлия
14.01.2010 15:19 15:19

Търся си работа като шеф във фирма.
Има ли собственици дет да им подписвам такива договори със загуби в такива размери и да не им пука на тях и да не ме уволняват после.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Анонимен
Анонимен
14.01.2010 18:38 18:38

ГЬОНСУРАТ ОТ УЗУНДЖОВО!БАХТИ И НАГЛИЯ ТИП!!! 😆

Back to top button