Хасково

12 пъти по-малко болни от заушка през 2009-та

Д-р Снежана Иванова2 047 заразни заболявания са регистрирани в област Хасково за 2009 година, съобщи днес директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РИОКОЗ д-р Снежана Иванова. Случаите през 2008 година са 3 033. Спадът се дължи на по-малкото заболели от варицела и паротит.

Случаите на заушка са с около 12 пъти по-малко в сравнение с предишната година заради извънредната имунизация срещу морбили, паротит, рубеола, която се извършваше в РИОКОЗ – Хасково, припомни д-р Снежана Иванова. Случаите на варицела пък са намалели почти два пъти, въпреки че през декември миналата година болестта е застигнала 96 души от областта.

През последния месец на 2009 година здравните инспектори са регистрирали още 29 заболели от ентероколит, по 4 колиентерити и туберкулози. Три са случаите на хепатит, а два на скарлатина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button