Хасково

Съветниците се отчитат за Хирургическия блок в края на януари

д-р Стефка Вълкова

д-р Стефка Вълкова

Каква ще бъде съдбата на Хирургическия блок ще стане ясно на първата за тази година сесия на Общински съвет Хасково. Тогава ще бъде предоставен подробен отчет за свършеното, съобщи за Haskovo.info общинският съветник д-р Стефка Вълкова, но не коментира подробности преди сесията на 29 януари.

Haskovo.info припомня, че с решение от 30 октомври миналата година по искане на д-р Вълкова местните парламентаристи решиха да сформират работна група.

В срок от три месеца тя трябваше да проведе преговори с Министерство на здравеопазването и Министерски съвет. Вариантите са три – закупуване на сградата, замяната й с други държавни имоти на територията на град Хасково или даване на държавна гаранция за кредит на община Хасково, която от своя страна да завърши сградата.

Хирургически блокСпоред отчета на председателя на Общински съвет – Хасково Делян Делчев, който е и член на сформираната комисия министърът на здравеопазването е запознат с решението на Общински съвет – Хасково, но все още работна среща не е проведена.

Тримесечният срок изтича в края на януари. Ако до тогава Министерството на здравеопазването не излезе с ясна позиция относно Хирургическия блок, той ще бъде обявен за продажба чрез публичен търг. Пазарната оценка на имота е в размер на 9 746 093 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button