Хасково

48 сигнала за корупция са получени през 2009 г. в областния съвет

Областния съвет по корупция48 са получените сигнали от граждани през 2009 година в Областния обществен съвет за борба с корупцията. Това стана ясно на провелото се днес първо за тази година заседание на съвета, който вече ще се нарича Областен обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията, съобщиха за Haskovo.info от администрацията.

От получените сигнали за корупция 16 са изпратени в прокуратурата след извършени проверки на МВР. От тях по два сигнала е получен отказ за завеждане на съдебно производство, а по 14 до момента продължава проверката.

Областния съвет по корупцияОт останалите 32 сигнала, по 8 не са регистрирани нарушения. По 1 сигнал е наложено административно наказание, а 2 повтарят други постъпили сигнали. По другите 21 сигнала продължава работата от различни органи – прокуратура, МВР, следствие и други.

18 са сигналите за корупция, подадени от граждани срещу кметовете на 12 кметства в областта. За един от тези кметове има 6 сигнала от различни източници. За кметове на общини има 9 сигнала. Те касаят 5 общини, като за една община има 3 сигнала, а за друга – 2.

12 общо са сигналите за 9 от регионалните структури в областта. Останали касаят банки, чуждестранни фирми, има един за измама и незаконно строителство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button