Спорт

Удължиха срока за изграждане на спортни обекти

Министерството на младежта и спорта удължи до 30 юни срока за изпълнение на проекти, финансирани по Национална програма за младежта.

Сред тях е изграждането на многофункционална спортна площадка в село Боян Ботев, община Минерални бани. Идеята е тя да обслужва и селата Ангел войвода и Сърница за практикуване на открито на баскетбол, волейбол, футбол на малки врати. Средствата за финансово подпомагане на общината от държавния бюджет са над 200 000 лв.

Новата площадка ще има изкуствена настилка с технологично решение за отвеждане на попадналата дъждовна вод, модерна система за осветление, ограда по целия периметър на игрището. Проектът предвижда и изграждането на чешма.

По същата програма се изгражда спортна площадка в благоустроения двор на СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград. Стойността е над 500 000 лв. Целта е осигуряване на условия за тренировъчна и състезателна дейност на деца и младежи извън училищните часове.

В плана фигурират изграждане на две нови комбинирани спортни игрища за баскетбол и волейбол с многопластова акрилна настилка. Сега съществуващата спортна площадка ще се разшири с писта за бягане и футболно игрище, трибуни за зрители, ще се монтира и нова ограда. Предвижда се и поставяне на LED прожектори и алейно осветление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button