Спорт

Сестри Стоеви на 1/4 финал на международен турнир в Полша

Две от националките ни в ПолшаХасковските бадминтонистки се завърнаха с успех от участието си в 21-ия Международен шампионат по бадминтон за юноши и девойки в Полша. Нашите представителки Габриела и Стефани Стоеви и Божидара Топузова бяха част от националния отбор на България заедно със софиянците Иван Русев и Иван Траков. Хасковските таланти се състезаваха по единично и по двойки в престижния турнир в полския град Козле, който им носи допълнителни точки за световната ранглиста.

След две победи Стефани Стоева достигна до осминафинал, където загуби от съперничката си от Унгария. Габриела Стоева също се класира за осминафиналите след победи над представителки на Чехия и Унгария. Състезателка на Франция обаче сложи край на участието й в турнира.

Другата ни надежда в бадминтона Божидара Топузова изигра два мача, в които спечели срещу полякиня и загуби от представителка на Украйна. След убедителни победи на двойки над Франция и Полша сестри Стоеви достигнаха до четвъртфинал, където отстъпиха на поставените под номер 1 в листата на първенството украинки с 2:0 гейма. 

Момичетата ни отново се представиха убедително и добре. Всеки мач, в който участват, ги прави по-опитни и равностойни на жените в бадминтона. Нужна им е само повече физическа подготовка“- коментира за Haskovo.info техният треньор Станимир Бойчинов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button