Хасково

Свилен Нейков: Бъдещето за развитието на спорта е в частните инвестиции

Откриването на залатаБъдещето за развитието на спорта е в частните инвестиции, заяви днес в Хасково Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Той преряза лентата на новопостроената покрита зала за тенис в „Кенана“, която е със супер модерна настилка, отговаряща на всички международни стандарти.

Залата е разположена на общински телен с 800 000 лева частни инвестиции. Точно това е начинът да се развива спорта, бе категоричен министър Нейков. „Всичко това трябва да бъде предоставено на децата, на младежта, на подрастващите, за да може от детска възраст ние да ги насочим и да ги предпазим от вредните влияния“, допълни министъра.

Залата Новото спортното съоръжение в Хасково има два самостоятелни корта за тенис, трибуна на второто ниво на залата, модерни съблекални, бани, съдийски и треньорски стаи. Покритата зала за тенис е една от малкото, които могат да се похвалят с модерната настилка „грийнсет“. „Уникалното във нея е, че тя има гумени стружки, за да може да предпазва глезените и колената на състезателите„, обясни за Haskovo.info президентът на Тенис клуб Хасково Румен Балкански.

За да инспектира настилката през март в Хасково ще пристигне лично бившата испанска тенис звезда Емилио Санчес, в чиято академия в Барселона преди време тренира най-добрия ни тенисист при мъжете Григор Димитров.

На откриването на залата днес присъстваха местни депутати, областният управител Румен Данев, общински съветници и заместник – кметовете Нели Станева и Татяна Димитрова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
iarostna
iarostna
28.01.2010 22:27 22:27

Na tova super sabitie,tezi schlifofani dami,tolkova iavna parvenioshtina ,ta te do sega ne znaiat v tozi grad kakvo stava,prosto me e iad,za 1 pat si pischa mnenieto.

Back to top button