Хасково

Двамата похитители отричат вината си, искат преводач

ЗадържаниНай-тежката мярка „задържане под стража“ определи Хасковския окръжен съд за двамата мъже, които са задържани за отвличането на хасковлията Атанас Хубенов Митев преди три дни. Haskovo.info припомня, че мъжът е бил отвлечен на 26 януари следобяд и освободен 10 часа по-късно. Атанас е баща на хасковлията Хубен, който е известен с това, че се занимава с лихварство.

В съда днес стана ясно, че Хубен и двамата обвиняеми – Ралин Ралинов и Румен Огнянов се познават от 3-4 месеца. По думите на Румен били приятели. Дори Хубен им ходил на гости в Турция. Разбрали се да му дадат 20 000 евро, които той да използва в бизнеса си и след това да им върне 25 000 евро. Те обаче така и не успели да го открият, за да си вземат парите.

ЗадържаниСпоред прокурора по делото Петър Мидов във вторник след поредния опит да намерят длъжника си завързали баща му, вкарали го в автомобил и го отвели. Това престъпление прокурорът определи като „тежко и умишлено“ и поиска най-тежката мярка „задържане под стража“. Според Петър Мидов освобождаването на двамата обвиняеми би попречило да бъдат задържани други лица, с които са действали заедно.

Адвокатите на Ралин Ралинов и Румен Огнянов поискаха обвиняемите да бъдат освободени под парична гаранция. Мотивите им бяха, че не са събрани достатъчно доказателства, че е извършено престъпление.

Задържани Според тях Атанас Хубенов не бил лишен от свобода, тъй като от показанията му ставало ясно, че той няколко пъти е говорил по телефона си, разхождали се с обвиняемите по кафенета и се разделили като добри приятели.

Ралин Ралинов и Румен Огнянов са на 31 години. Двамата имат двойно гражданство. Женени са и досега не са осъждани. Имат общ бизнес. Съдружници са в строителна фирма със седалище в Разград. В същото време обаче единият от тях заяви пред съда, че не разбира български добре и поиска преводач, който му бе осигурен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.01.2010 13:31 13:31

ми кат не си плаща дрогата.

az i toi
az i toi
14.01.2011 22:21 22:21

kato negoo poznaash ne govori e p**al drysh si zybite zad ustata 4e kato te nameri huben nqa ostanej jiv

az i toi
az i toi
14.01.2011 22:22 22:22

grozen pederas ebi se v gyza ne me nervi da ne te 4upq p**kata ti

zomba
zomba
10.02.2013 22:43 22:43

kvo da go poznava6 toq strahlivec i predatel be,toq osven da vika drugo nemoje da pravi majkata.

Back to top button