Регион

Пътят към границата наводнен, вода заплашва и села

НаводнениеПътят от село Капитан Андреево към границата е наводнен, съобщиха за Haskovo.info работещи по обекти в околността. Причината е, че река Каламица е преляла. Участъкът, който тировете все още успяват да преплуват се намира на километър и половина от граничния пункт. На леките коли обаче им се налага да търсят обиколни маршрути

Две села от областта пък са застрашени от наводняване съобщи началникът на Гражданска защита Людмил Иванов. Повишеното ниво на река Тунджа заплашва Срем и Княжево. Кметовете на населените места вече са уведомени и имат готовност да евакуират живеещите в близост до реката ако се наложи, допълни Иванов.

Над 15 сигнала са постъпили в Гражданска защита от сутринта до сега. Повечето от тях са за паднали дървета. „Наши екипи са помогнали при отстраняването на закъсали тирове на околовръстното от Димитровград за Стара Загора, в северната Индустриална зона в Хасково, на кръговото по пътя за Кърджали и до поста в село Подкрепа, допълни още Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button