Регион

Спряха контрабанда на дрехи за 100 000 лева на границата

ГКПП Капитан Андреево8 732 недекларирани текстилни изделия задържаха митнически служители от пункта Капитан Андреево, съобщиха за Haskovo.info от Агенция Митници. Митническата стойност на контрабандната стока е близо 100 000 лева, а цената й на дребно във Великобритания е многократно по-висока.

През нощта на 9 срещу 10 февруари на митническия пункт Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил с българска регистрация, собственост на пловдивска фирма и управляван от двама шофьори – български граждани. Те представили транспортни документи за товар от 309 пакета. Според фактурите превозваната стока била 2 664 текстилни изделия, закупени от Турция и предназначени за Великобритания. При щателна митническа проверка митическите служители установили, че броят на кашоните отговаря на описания, но пакетите съдържат неколкократно повече от декларираните артикули.

Митничарите преброили общо 11 396 текстилни изделия. Проверката показала, че се превозват 8 732 артикула в повече от обявеното, от които 5 900 тениски, над 1 000 поли, над 1 300 суитчери и близо 400 мъжки жилетки. Задържани са стоките, предмет на нарушение, както и товарният автомобил.

Съставен е акт по Закона за митниците срещу неизвестен извършител, тъй като според спогодбите за международен превоз водачите на товарни автомобили носят отговорност само за броя пакети. Поради големия размер на нарушението за случая е уведомена Окръжна прокуратура Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button