Хасково

Болниците в Ивайловград и Тополовград стават защитени?

Емилия МаслароваБолниците в Ивайловград и Тополовград да станат защитени ще настоява депутатът от БСП от Хасковски избирателен район Емилия Масларова. По думите й там здравните заведения трябва да продължат да функционират заради отдалечеността на районите и възрастта на населението

„Надявам се колегите депутати от Хасковския избирателен район да подкрепят това предложение„, изрази надежда Масларова.  

Болниците в труднодостъпни и отдалечени райони няма да подлежат на преструктуриране  предвиждат промените в Закона за лечебни заведения. Те бяха представени в края на миналата седмица в Парламентарната комисия по здравеопазване. Според тях като защитени се определят болниците в труднодостъпни и отдалечени райони.

За такива се смятат местата с отдалеченост от лечебното заведение над 60 километра и време за достъп до болницата над един час с автомобилен транспорт, както и с неблагоприятен географски терен – планински, полупланински или с лоша инфраструктура.

Ако този закон бъде приет по всяка вероятност няма да има пречки болниците в Ивайловград и Тополавград да станат защитени и да продължат да функционират както досега. В Любимец и Маджарово обаче ще работят спешни центрове, допълни още Масларова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Р-н
Р-н
15.02.2010 16:55 16:55

Абе дърта чанот крадлива я се скрий.То и без това ще бъдат защитени ти сега заслуги ли искаш да си преписваш.Айде към пандиза в Сливен!

Back to top button