Регион

Спират за неплатени глоби на Капитан Андреево, 29 акта и 99 електронни фиша за ден

Системата за неплатени глоби стартира пробно вчера на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от областната дирекция на МВР – Хасково.

Пътните полицаи тестваха в реални условия новата функционалност на автоматизираната информационна система „Граничен контрол“. Пробно от 17 до 30 юни проверки ще се извършват на „Капитан Андреево“. Всички водачи с глоби се пренасочват от граничните полицаи към пътните. Водачи, на които за първи път се връчват наказателни постановления имат право да продължат пътуването си и да направят плащане до 14 дни. А тези, които имат влезли в сила глоби трябва да заплатят на място или да се разделят с книжката и талона на колата. Връчват се и електронни фишове, а глобите могат да се заплатят на място чрез инсталиран на ГКПП-то постерминал, което се отразява веднага в системата на МВР.

В рамките на 24 часа са проверени 150 човека и 75 автомобила. Съставени са 29 акта за неплатени глоби и са връчени 99 електронни фиша по Закона за движение по пътищата. През ПОС гражданите са платили 54 задължения.

Ще се проверяват и пътниците в автомобилите и автобусите. На тях също ще им бъдат връчвани фишове и актове, ако имат такива.

Преди отпътуване, гражданите могат да проверят за невръчени глоби в Паспортна служба в Хасково или в сайта на МВР в портала за електронни административни услуги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button