Хасково

Журналисти пробваха техниката за издаване на новите лични документи

Петьо Петров, Снежана Митошева и Ангел ГанчевХасковски журналисти пробваха новата техника за издаване на лични документи, която днес бе представена в полицията. Така служителите на Областната дирекция на МВР демонстрираха, че гражданите ще бъдат максимално улеснени, тъй като документацията е сведена до минимум.

За издаване на новите лични документи с биометрични данни е необходимо да носите само личната си карта. Купуването на заявление вече отпада. На гишето в полицията то се разпечатва автоматично. „Гражданите ще имат единствено грижата да сверят информацията и ако има неточности да бъдат коригирани“, обясни началникът на група „Български документи за самоличност“ Снежана Митошева.

Така ще изглеждат новите шофьорски книжки

Така ще изглеждат новите шофьорски книжки

Следва снимка, цифров подпис и снемане на отпечатъци от показалците на лявата и дясната ръка. Цената на обикновената поръчка за издаване на лична карта ще е 18 лева, на шофьорска книжка – 25 лева, а на паспорт – 40 лева. За бърза и експресна поръчка ще трябва да се бръкнете съответно два и пет пъти повече.

„Данни за ръста и теглото на хората не са необходими за издаването на новите лични документи“, поясниха от полицията по повод появила се в публичното пространство невярна информация.

Кампанията за издаване на нови лични документи стартира на 29 март. До тогава поетапно ще бъде ограничен приема на заявления за стария образец.

Докато се снимат гражданите могат да се виждат на монитора

Докато се снимат гражданите могат да се виждат на монитора

Цифров подпис

Цифров подпис

Отпечатък на левия

Отпечатък на левия

и десния показалец

и десния показалец

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button