Хасково

Хасковските кулинари с награди от регионален конкурс

Станимира, Костадин, Христина, Йорданка и Боряна с преподавателката си и директорката на гимназията

Станимира, Костадин, Христина, Йорданка и Боряна с преподавателката си и директорката на гимназията

Възпитаници на хасковската професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ спечелиха първи места на регионалното състезание по готварство и сервиране в Кърджали. Там учениците показаха завидни умения с тигана, зад бара и при сервирането.

Журито е оценило кулинарите в реални условия, докато те са са обслужвали истински клиенти в ресторант. Боряна Илиева от 12 клас заслужи първото място с най-добро сервиране, най-чаровната барманка на състезанието пък бе Йорданка Стоянова от 11 клас. Пред журито тя показа завидни умения в забъркването на алкохолни и безалкохолни коктейли, като на нея бе отредено 4-то място. Костадин Арнаудов от 11-ти клас бе сред най-добрите хлебари. При готвачите най-добре се представи Христина Христова от 11 клас, а приготвените от нея филе със сусам и салата от ряпа и моркови спечелиха първото място. Още едно четвърто място бе отредено и за дванадесетокласничката Станимира Христозова, състезаваща се при сладкарите.

„Децата ни се представиха много добре и всички, които участваха се завърнаха с награди. Предстои им участие в националното състезание в Пловдив през април“, коментира успеха на възпитаниците си директорът на гимназията Пенка Георгиева.

На учениците с най-добър успех и практически умения пък им предстои едномесечна практика във Виена през лятото.

 Йорданка  Костадин

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button