Регион

Забраниха пашата на 500 метра от границата с Турция заради чума

ОвцеПовишена епизоотична готовност бе обявена днес в граничните с Турция селища на хасковска област. Причината е възникнало огнище на чума по дребните преживни животни на територията на община Къркларели. Заповедна е издал губернаторът Румен Данев след заседание на областната епизоотична комисия.

Директорът на РВМС д-р Джамил Читов е информирал членовете на комисията за протичането на заболяването и предприетите мерки за неговото ненавлизане на териториите на областите Хасково, Ямбол и Бургас. Чумата по дребните преживни животни се предава само чрез пряк контакт, поради което основната мярка за предотвратяване разпространението на инфекцията по стадата на нашата територия е забраната на паша на 500 м. от границата ни с Турция. Взети са и допълнителни мерки за недопускането на нелегален внос на животни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button