Хасково

Хасковлии искат осъвременяване на висшето образование

КампаниятаКампания за събиране на идеи във връзка подобряването на висшето образование в България се провежда в центъра на Хасково днес. Инициативата „SOS Спаси образованието сега!“ е в подкрепа на реформата във висшето образование и се провежда във всички областни градове в страната.

В помощ на кампанията от Хасково са активисти от младежкия парламент и ГЕРБ младежи, които до 17 часа днес ще бъдат на площад „Свобода“. Целта е да се чуе гласа на всеки, който има идея за подобряване условията и състоянието на образованието в България.

Йордан РачковДнес всеки желаещ да бъде полезен за каузата записа в специална книга за мнения своето предложение. Най-честите от тях бяха свързани с промяна на оценяването не само на студенти, но и на преподаватели в системата.

Първи от Хасково мнението си записа 61-годишният Йордан Рачков. Той смята, че в учебната системата и най-вече в много от университетите методите са твърде остарели.

Кампанията„Прави бяха хората, когато казаха, че в тази сфера е пълно с академични старчета, смятам че трябва да има нови методи на работа. Дъщеря ми в момента учи в Норвегия и имам жив пример за разликата между там и тук. Тя не смята да се прибира в България и образованието е една от причините за това“, разказа пред Haskovo.info Йордан.

Други идеи, записани в книгата с предложения днес, бяха свързани с отношението към студентите и увеличаване на практическия елемент в образованието. Кампанията подкрепиха и хасковските депутати Иван Петров и Делян Добрев.

 Иван Петров (в ляво)  Делян Добрев (в средата)

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ivan
Ivan
06.03.2010 15:37 15:37

Mnogo chudno zashto tova momche s plakatite ,predi godini beshe ot druga partiina struktyra a sega podkrepq Gerb

Poli
Poli
07.03.2010 1:21 1:21

V koq partiina stuktura e bilo mom4eto i predi kolko godini, moje li po-to4na informaciq?

бьй от бсп
бьй от бсп
07.03.2010 13:58 13:58

от всички директори на мвр след 1989 г иван петров беше най откъсания

1
1
08.03.2010 16:34 16:34

бьй от бсп…. без да коментираш неща, които съм убедена, че не разбираш!!! ❗

Back to top button