Хасково

Д-р Динчо Генев: Националният протест остава на 7 април

д-р Динчо ГеневНационалният протест на лекарите остава на 7 април„, съобщи за Haskovo.info управителят на МБАЛ – Харманли д-р Динчо Генчев. Решението е взето днес на среща на директорите на общинските и частните болници в страната, която се проведе по обяд в град Елена.  

„Протестите ще бъдат повсеместни. Всяко здравно заведение само ще вземе решение как да изрази недоволството си от здравната политика на правителството. Болниците обаче няма да спират работа„, допълни д-р Генев.

Haskovo.info припомня, че с лентички и баджове с надпис „Да защитим нашата болница“ от 22 февруари лекарите в Харманли протестират символично.

Исканията на медиците от общинските и частните болници в страната са бюджетът за 2010 година да бъде върнат поне в рамките на миналогодишния, да има равнопоставеност на всички болници пред НЗОК, да отпадне изискването за наличието на двама специалисти, за да може болницата да обслужва една клинична пътека. Те настояват също да отпаднат делегираните бюджети, тъй като в болниците не може да има плановост. Медиците искат още да бъде дадена възможност на всички болници да кандидатстват по европейски програми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button