Хасково

Френски изкушения от френскоговорящи в езиковата

Кулинарните изкушенияТрадиционната френска торта Татен, пайове с крем от извара и боровинки, панирани ябълки, кейк с амарето и ром – това бяха само част от ястиятя, които направиха възпитаниците на хаскосвката езикова гимназия, изучаващи френски език.

Кулинарното изпитание бе част от дните на Франкофонията, които местното школо отбелязва по традиция всяка година.

До края на тази седмица учениците от езиковата гимназия ще организират турнир по петанка, караоке с френски песни и състезание по редене на пъзели с  Триумфалната арка и Айфеловата кула.

ТрапезатаКулминацията на франкофонските дни ще е в четвъртък. Тогава ще бъде представена пиесата „Червената шапчица или как Шарл Перо прави кастинг за своите герои“. Представлението ще се играе в голямата зала на Младежки център от 17:00 часа. 

Международна тема на франкофонския ден тази година е „Многообразието в служба на мира“. За да бъдат в крак с темата утре организаторите от хасковската езикова гимнация ще подредят изложба във фоайето на училището.

Учениците, които опитаха ястията Вкусно!

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button