Хасково

Комисия от ЕС похвали областна администрация за ГКПП-то

ГКППМного висока оценка и поздравления за добрата работа получи Областна администрация Хасково за дейността й по поддръжката на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха за Haskovo.info от администрацията. Това стана ясно от доклада на Комисия от ЕС, която вчера и днес извърши окончателната проверка на пункта за готовността му да работи по Шенгенския договор.

В заключението на Комисията до оценката на Областна администрация е записано: „Изпълнение над очакваното„. В изключително кратък срок са изпълнени всички изисквания на европейските експерти в частта, за която отговаря хасковският губернатор.

Става въпрос за дейностите по маркировката, табелите, алеите за контрол на леки и товарни автобуси, осветлението, озеленяването, национални и европейски символи, поддръжка на трасетата, асфалтиране, ограждения и сметопочистване. Само за 14 дни бяха извършени всички довършителни ремонтни работи по маркировка, осветление, табели и трасе и ремонтът приключи на 22 март, похвалиха се от администрацията.

Ремонтът бе на стойност 112 000 лв., а средствата са осигурени от държавния бюджет. С хода на подготовката на пункта за европейските изисквания бе запознат и лично премиерът Бойко Борисов.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button