Хасково

Сеитбата в Хасковско закъснява заради валежите

ТракторПролетната сеитба в Хасковско закъснява, съобщи за Haskovo.info председателят на местната структура на Съюза на зърнопроизводителите Тенчо Тенчев. Причината за това са ниските температури през последните месеци и обилните валежи.

„Все още влизането в нивите е трудно.“, обясни Тенчев. По думите му кишата спира зърнопроизводителите в региона, тъй като машините засядат в калта. Все пак земеделците използват всеки подходящ момент за сеитба и предсеитбена подготовка. Вече са засети първите 2000 дка слънчоглед в хасковските села Гарваново и Клокотница. Сеитбената кампания в димитровградското село Добрич също е започнала.

В хасковското село Динево все още няма засети площи, съобщи за Haskovo.info земеделският производител Иван Богоев. Той планира да отгледа 1300 дка слънчоглед като утре започва предсеитбената подготовка, която други години е правел още през февруари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button