Хасково

Над 10 хиляди безработни в областта, тенденцията е да намаляват

СрещаЛек спад на безработицата отчитат от бюрата по труда в областта от февруари насам. Това съобщи на пресконференция днес новият директор на Регионалната служба по заетостта Коста Костов.

Според изнесените от него данни в края на миналата година са регистрирани 10 102-ма безработни, което се равнява на 8,8 %. През февруари цифрата е скочила на 10,33 %, но от тогава е последвал лек спад. Според обобщените данни от бюрата по труда в Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград безработните висшисти в областта са 10,49%, 2,74% са регистрираните безработни без специалност, а специалистите са 11,6 %.

Пред местни работодатели и синдикати днес бе представена стартиралата през март схема „Развитие“ по програма „Развитие на човешките ресурси“ на стойност 250 милиона лева. Тя предвижда 52 хиляди души от страната да получат допълнителна квалификация в почти всички сфери без земеделие, горско стопанство и риболов. Засега обаче няма работодатели от Хасково, подали заявление за участие в програмата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.04.2010 16:09 16:09

hyyyyyyyyyyyyy6

Back to top button