Хасково

Нона Йотова с дебют на „Южна пролет“

пресконференция за Южна пролет38-то издание на традиционните литературни дни „Южна пролет“ ще се проведе в Хасково в края на идната седмица. 28 дебютанти с 27 произведения в жанровете „поезия“, „проза“, „киносценарий“, „литературна критика и литуратурна история“ ще участват в конкурса за дебютна литература. 

Най-младите автори са 21-годишните Мартин Колев от Бургас и Мина Стоянова от София, а най-възрастните са на 40 години. Сред тях е и популярната актриса и певица Нона Йотова.

Произведенията ще бъдат оценявани от жури с председател известният  писател и сценарист проф.д.ф.н Боян Биолчев. Лауреатите в различните жанрове ще получат по 1000 лева, стауетка „Пегас“ и грамота. Ще бъде присъдена и наградата „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. 

По традиция по време на литературните дни от 21 до 23 април ще бъде организиран книжен базар, в който ще се включат 18 наши издателства. Ще има и специална шатра, където ще се продават дебютните книги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button