Хасково

Изпитаха четириногите полицаи в Хасково, в идеална форма са

Изпитът на кучетата водачи10 полицейски кучета от Хасково и Кърджали и водачите им положиха ежегодния си изпит. Четириногите демонстрираха уменията си по патрулиране, конвоиране, поддаване на команди, послушание, откриване на издирван по следа, претърсване на местност и задържане.

„Кучетата започват обучението си, когато са на няколко месеца“, разказа пред Haskovo.info инспекторът от сектор „Кинология“ от София Стилиян Стоянов. По думите му всичките 10 четириноги са много добре подготвени и са напълно годни да изпълняват задълженията си. Дисциплините по които се проверяват са послушание, защита и работа по сигнал. Четири от кучетата ще служат в Хасково, а 6 в Кърджали.

Иван Иванов със СамВъпреки, че четириногите помагат при опазването на обществения ред до навършване на 8-9 години, в Областната дирекция на МВР в Хасково работи 10-годишният Сам. Неговият водач старши полицай Иван Иванов го е взел още като кутрето е бил на 2 месеца и от тогава не са се разделяли.

„Не ме е оставял в тежки ситуации. Винаги се е справял както трябва“, бе категоричен Иван Иванов.

Въпреки, че е вече стар Сам ще поработи поне още година. Неговият водач е категоричен, че е толкова привързан към него, че го обича почти колкото съпругата си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button